Wil je een eigen marktplaats bouwen?

Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een advertentie. Er worden over de gehele website spam controles uitgevoerd door het advertentie script. Het is gemakkelijk om met een dergelijk script een eigen advertentie website te starten. Het script is geschreven in PHP.

U kunt rubrieken aanmaken en adverteerders voor plaatsing in de betreffende rubriek laten betalen. Vaak is dit het geval bij commerciële rubrieken. Voor adverteren is er bij bedrijven doorgaans een budget beschikbaar. Verder is het mogelijk om aan de plaatsing van topadvertenties te verdienen. Adverteerders hebben met een topadvertentie de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd bovenaan het overzicht van advertenties te staan. Een script met deze functionaliteiten kunt u aanschaffen via de link die u op Een eigen advertentiesite maken kunt vinden.

U kunt van de topadvertentie zelf de verschillende opties aanmaken in het beheerpaneel. Het artikel Wil je een advertentiewebsite maken? bevat verwijzingen naar een handig script waarmee het bouwen van een advertentie website een peulenschil is. Er zal een database op uw webhosting aangemaakt moeten worden waarin de advertenties zullen worden opgeslagen. Ook wanneer u helemaal geen verstand van websites maakt heeft, kunt u waarschijnlijk wel overweg met het advertentie script. Zelf PHP leren is dus absoluut niet nodig. Het beginnen van een advertentiewebsite is niet lastig als u de mogelijkheden kent. Kunt u een script voor het bouwen van een advertentie website vinden, dan is het verstandig dit script aan te schaffen. Het registreren van een domein en het aanschaffen van webhosting zijn twee andere noodzakelijke stappen.
Free Web Hosting