CMS systeem

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een aanrader is de pagina Het beheer van een website. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting