Websitebeheer

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS programma. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting