Gebruik van PHP

PHP geeft u mogelijkheden voor het toevoegen van complexe logica aan uw website. PHP is een erg belangrijk onderdeel van een groot aantal webapplicaties. Met behulp van PHP krijgt de website ontwikkelaar toegang tot allerlei extra functionaliteiten. Zonder PHP kan er van bepaalde functionaliteiten geen gebruik worden gemaakt. Men kan ook de keuze maken voor bijvoorbeeld Java als PHP toch niet bevalt.

U hoeft PHP vaak niet apart aan te zetten bij uw webhosting: doorgaans staat PHP al ingeschakeld. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Zo kan een gastenboek PHP aan de website toevoegen altijd relatief snel gebeuren.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Tevens kunt u van allerlei PHP frameworks gebruikmaken om het leven als PHP programmeur nog makkelijker te maken.

Tenslotte is het gebruik van PHP volledig gratis. Het PHP platform kan op alle populaire besturingssystemen aan de praat worden gekregen.
Free Web Hosting