Mijn eigen site met CMS programma

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. Een CMS moet op uw webhosting worden geïnstalleerd voordat u ermee kunt werken.

Bij een goed CMS systeem bestaat er een scheiding tussen de opmaak en de content. Het artikel Mijn eigen site met CMS systeem bevat meer informatie over dit onderwerp. Uw tekst wordt automatisch in de juiste opmaak getoond door het CMS pakket. Zo wordt het mogelijk om uw eigen website te beginnen, zonder dat u iets over HTML of CSS hoeft te weten. Wanneer u geen CMS of website builder gebruikt bent u wel aangewezen op HTML en CSS.

Maakt u geen gebruik van beheersoftware dan zult u voor iedere pagina op uw site een individueel HTML bestand moeten aanmaken. Als u pagina’s wilt toevoegen, moeten er extra HTML bestanden worden aangemaakt. Bij een CMS zal bij elke request hetzelfde stuk code worden uitgevoerd en die zal de specifiek opgevraagde gegevens uit de database halen. Veel HTML codes moet u zonder CMS pakket ook nog eens in ieder HTML bestand herhalen.

Stelt u zich eens voor dat u de contactgegevens van uw bedrijf moet wijzigen op de website. Zonder CMS systeem zal elk HTML bestand dan moeten worden aangepast. Heeft u een CMS pakket, dan is de kans groot dat de wijziging slechts 1x gedaan hoeft te worden en dat het dan direct overal is aangepast. Het beheer van een CMS website is ook veel makkelijker over te dragen aan een ander. Is er geen CMS systeem geïnstalleerd of website builder aanwezig, dan zal het beheer uitsluitend met het bewerken van de HTML en CSS code gedaan kunnen worden.
Free Web Hosting