Uw nieuwe website maken

Een CMS pakket dient ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Er wordt een centrale beheeromgeving beschikbaar gesteld waarmee u het beheer kunt doen. Op deze manier kan iedereen op een eenvoudige wijze de website beheren.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Gaat de website geld opleveren dan kunt u de website eventueel willen verkopen. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Een koper zal graag op een makkelijke wijze aanpassingen willen doen.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Denk aan de zoekwoorden en de beschrijving die zichtbaar zullen zijn in de zoekresultaten van Google. U zult zelf moeten uitzoeken hoe dit technisch in te richten wanneer u zonder CMS aan de slag gaat. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Op de pagina cmsbeheer.hatenablog.com vindt u meer informatie over het beheer door middel van een CMS pakket. U heeft doorgaans meer opties wanneer u kiest voor een CMS pakket dat u dient te kopen. Bij een gratis systeem zult u vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen en installeren voor dergelijke functionaliteiten. Voor sommige mensen is dit een te ingewikkelde stap. Zijn de benodigde add-ons bij een gratis CMS niet gratis, dan heeft u dus toch kosten. Het geld dat u betaalt voor een CMS kunt u dubbel en dwars terugverdienen met uw website.

Er is ook een ontwikkeling aan de gang die te maken heeft met het samenwerken van software: dit wordt web 3.0 genoemd. Er zullen met web 3.0 meer formaten zijn waarin informatie kan worden weergegeven. Als u zelf een CMS ontwikkelt zult u ook van dit soort ontwikkelingen op de hoogte moeten zijn.
Free Web Hosting