Betekenis CMS

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel CMS systeem, wat is het? is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting