Site software

In dit artikel vindt u meer informatie over het maken van uw website met een content management systeem. Een CMS systeem zorgt ervoor dat u gemakkelijk wijzigingen aan uw website kunt aanbrengen. De onderdelen van uw website krijgen in de beheeromgeving hun eigen beheerscherm. Deze beheerschermen zorgen ervoor dat veranderingen gemakkelijk door te voeren zijn.

De verschillende pagina’s op uw website zijn bijvoorbeeld te wijzigen via de beheeromgeving. Er kunnen formulieren toegevoegd worden aan deze pagina’s. U kunt zelf bepalen uit welke velden de formulieren bestaan. Hiervoor is amper kennis van de techniek nodig.

Wilt u meer leren over CMS systemen? Voor meer info kunt u op terecht. Zonder CMS pakket zou het nodig zijn geweest om de ruwe bestanden te bewerken. Daarvoor is helaas technische kennis vereist. Een groot voordeel van een CMS is dat technische kennis bij het gebruik ervan niet per se nodig is.

De onderdelen van uw website zijn qua beheer ingericht in verschillende beheerschermen. Via het menu van de beheeromgeving navigeert u eenvoudig naar het juiste scherm. In ieder beheerscherm kunt u het betreffende onderdeel eenvoudig aanpassen. Een nieuw formulier is zo bijvoorbeeld in een mum van tijd op uw website geplaatst. Het is alsof u een document bewerkt in een tekstverwerker.

Wilt u in een team aan de website werken? Met CMS software is dat uitstekend te doen. U kunt beheerdersaccounts naast uw eigen account toevoegen. De accounts kunnen zo aan een persoon worden gekoppeld. U hoeft dus niet de gegevens van uw eigen account weg te geven. U kunt per individuele pagina de metagegevens instellen. Zo kunt u per pagina een korte omschrijving invullen.
Free Web Hosting