Een nieuwe startpagina online zetten

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Ook is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina samenstellen” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Het artikel Een nieuwe startpagina online zetten is een voorbeeld van wat er online te vinden is. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting