Nieuws rond FBME Bank

Voor de Federal Bank of the Middle East zijn het zware tijden. De bank is gevestigd in Tanzania en Cyprus. Sinds 2014 is er sprake van bewindvoering. Sommige onderdelen van het bedrijf zijn gesloten en verkoopactiviteiten zijn gestaakt. Klanten kunnen slechts naar een Cypriotische bankrekening dagelijks een kleine hoeveelheid geld opnemen.

Uit een rapport blijkt dat de screening door FBME slecht is en daardoor dubieuze klanten worden aangetrokken. Te denken valt aan dubieuze klanten zoals criminelen en terroristen. Als gevolg van het rapport van FinCEN is FBME Bank onder bewind geplaatst.

De sanctie heeft ervoor gezorgd dat mensen hun geld willen opnemen en er nauwelijks geld meer binnenkomt bij de bank. Het zou kunnen dat de bank hierdoor niet langer kan blijven voortbestaan. Daarnaast is de klantenservice niet op de hoogte van de regelgeving.

Wilt u op de hoogte blijven, dan is Administrative Court denies FBME application for an injunction een interessante tekst. Het is immers zaak dat u zo snel mogelijk uw spaargeld opneemt.
Free Web Hosting