Een nieuwe CMS website maken

Maakt u gebruik van een CMS systeem, dan zal het bouwen van een website zeer gemakkelijk te doen zijn. Daarbij is het maken van een keuze voor het juiste CMS systeem cruciaal. Wilt u van een commercieel CMS systeem gebruik maken, dan dient u dit vanzelfsprekend eerst aan te schaffen. Een aantal CMS pakketten zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Gebruikt u een gratis CMS pakket, dan is het vaak wel zo dat u moet betalen voor eventuele add-ons.

Wilt u beslagen ten ijs komen, dan is het doornemen van Nieuwe CMS website beginnen aan te raden. U vindt op die website ook aanbevelingen voor goede CMS systemen. Het aanschaffen van een commercieel systeem kan u een stap vooruit helpen. De functionaliteiten die u voor ogen heeft, zitten vaak al in zo een systeem. Zoals eerder genoemd moet u bij een gratis alternatief juist weer betalen voor de extensies.

Verstand van HTML en CSS is door het CMS pakket niet meer nodig. Kleuren kunt u vaak gewoon kiezen zonder de kleurcode te hoeven kennen. Als u geen kennis van de opmaaktalen heeft is dit erg fijn. Daarbij worden opmaak en content zodanig gescheiden dat u niet per ongeluk aanpassingen in de opmaak kunt doen als u de content wilt aanpassen.

Op deze manier kan bijna iedereen een website in elkaar zetten. Het systeem is meestal zo in elkaar gezet dat u niet veel over de achterliggende werking hoeft te weten. Een website in elkaar zetten is nog nooit zo simpel geweest. U kunt zich voornamelijk concentreren op de feitelijke inhoud.

Een voorbeeld van een beheertaak dat met een CMS eenvoudig te doen is, is een nieuwe pagina toevoegen aan de website. Dit beheerpaneel verschijnt als u met uw administrator account op uw website inlogt. U kiest tijdens de installatie de betreffende gegevens van uw beheeraccount.

Regelmatig treft u ook CMS pakketten waarmee u alleen een bepaald type website kunt bouwen. Een voorbeeld is een startpaginascript. Een CMS voor uw website kiezen gaat gemakkelijker als u dergelijke verschillen kent.
Free Web Hosting