Mijn website bouwen

Bij de oriëntatie op een nieuwe website komt u de term CMS regelmatig tegen. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. Het is een stuk programmatuur dat op uw webhosting pakket moet worden geïnstalleerd.

Bij een goed CMS systeem bestaat er een scheiding tussen de opmaak en de content. Het artikel Uw website bouwen bevat meer informatie over dit onderwerp. De bezoeker zal uw content in de juiste opmaak op de website zien. Daar zorgt het CMS pakket voor. Het is dus ook zonder HTML-kennis mogelijk om een website in elkaar te zetten. U bent wel op HTML en CSS aangewezen zijn als u geen beheertools gebruikt.

Maakt u geen gebruik van een CMS pakket, dan is er voor elke pagina een apart HTML bestand nodig. Wordt er met grote regelmaat content toegevoegd dan heeft u al snel een grote verzameling HTML bestanden. Bij een CMS zal er steeds dezelfde code worden uitgevoerd die vervolgens de bedoelde gegevens uit de database haalt en toont aan de bezoeker. Veel HTML codes moet u zonder CMS pakket ook nog eens in ieder HTML bestand herhalen.

Stelt u zich eens voor dat u de contactgegevens van uw bedrijf moet wijzigen op de website. Elk bestand zal moeten worden aangepast wanneer er geen CMS systeem gebruikt wordt. Heeft u een CMS pakket, dan is de kans groot dat de wijziging slechts 1x gedaan hoeft te worden en dat het dan direct overal is aangepast. Ook is het beheer van de website makkelijker overdraagbaar met een CMS pakket. Websites zonder CMS systeem kunnen alleen worden gewijzigd door mensen met kennis van HTML en CSS.
Free Web Hosting