Eigen site maken

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel Het beheer van de website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting