Eigen website met CMS

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Voor meer informatie kunt u Nieuwe website maken doornemen. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting