Je eigen startpagina bouwen

Het zelf maken van een startpagina is niet moeilijk. Allereerst is het mogelijk om op diverse websites een gratis dochterpagina aan te maken. Het registratieformulier is op de meeste startpagina websites eenvoudig te vinden. Afhankelijk van het gebruikte startpagina script kan hier al een naam voor de startpagina worden ingevuld. Anders kan het nadat u bent ingelogd.

Doorgaans bestaat de startpagina uit een aantal kolommen. Meestal mag u kiezen in welke kolom u een nieuwe rubriek wilt plaatsen. Per link kiest u de best passende categorie. Een aantal websites staan plaatsing van afbeeldingen en stukjes tekst ook toe. Voor sommige startpagina websites dient u een minimum aantal links te hebben. Anders wordt uw dochterpagina niet getoond.

Ook kunt u een extra zakcentje verdienen aan uw startpagina. Het is bijvoorbeeld mogelijk om affiliate links toe te voegen. Daarbij linkt u naar de producten van een bepaald bedrijf. Klikt iemand op de link en koopt diegene wat op de website van de adverteerder, dan ontvangt u een vergoeding. In Nederland zijn er een aantal netwerken voor affiliate marketing. Een goed platform voor affiliate marketing is Tradetracker.

Uw eigen startpagina is een prima marketinginstrument voor promotie van uw eigen sites. Heeft u een goede startpagina, dan zijn er ook mensen die voor plaatsing van een link naar hun site willen betalen. Het wordt wel aangeraden dit op niet te grote schaal te doen. Een website met alleen maar gekochte links zal weinig waarde hebben voor zoekmachines. Google kan websites die veel betaalde links hebben, lager plaatsen.

Zelf een startpagina website beginnen behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is niet moeilijk. De pagina Eigen startpagina bevat hier meer informatie over. Er is een zogeheten startpagina script nodig. De kosten van het script en van hosting vallen over het algemeen mee.

Het startpagina script biedt bezoekers de mogelijkheid om hun eigen startpagina te beheren. U hoeft dat gebruikersregistratie echter niet aan te zetten. Wellicht wil een bezoeker wel een link naar zijn eigen site op uw pagina. Een linktip kan men via een daarvoor bestemd formulier invullen. Dit kan bij iedere dochterpagina. U kunt het uiterlijk van uw site volledig naar wens aanpassen. U hoeft absoluut niets te weten over de technische zaken. Erg handig wanneer u geen verstand van HTML heeft.
Free Web Hosting