Definitie van CMS

U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Websitebeheer is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting