Uw website bouwen

U bent de term CMS vast al tegengekomen toen u aan het zoeken was naar informatie. CMS programma’s maken het plegen van onderhoud aan de website makkelijker. Het is een stuk programmatuur dat op uw webhosting pakket moet worden geïnstalleerd.

Bij veel CMS systemen hoeft u alleen de content in te voeren en hoeft u zich niet druk te maken over layout. Het artikel Uw eigen website beheren bevat meer informatie over dit onderwerp. De bezoeker zal uw content in de juiste opmaak op de website zien. Daar zorgt het CMS pakket voor. Hierdoor is het niet nodig om verstand van opmaaktalen te hebben. U bent wel op HTML en CSS aangewezen zijn als u geen beheertools gebruikt.

Er is voor iedere pagina op uw website een apart HTML bestand nodig als u geen gebruik maakt van een centraal beheersysteem. Als u pagina’s wilt toevoegen, moeten er extra HTML bestanden worden aangemaakt. Een CMS voert centrale code uit doe vervolgens de juiste gegevens uit de database ophaalt. De situatie bij een CMS pakket is een stuk beter onderhoudbaar. U heeft minder bestanden nodig en er is minder sprake van herhaling van HTML code.

Bijvoorbeeld de situatie waarbij het telefoonnummer van uw bedrijf verandert. Dan mag u de wijziging in ieder HTML bestand doorvoeren wanneer uw site niet van een CMS voorzien is. Gebruikt u wel een CMS, dan is een aanpassing op een enkele plek voldoende om overal de nieuwe gegevens weer te geven.

Is de website voorzien van een CMS, dan is het beheer ook een stuk makkelijker over te dragen. Wanneer een beheertool ontbreekt, kunt u slechts de HTML en CSS code wijzigen om aanpassingen te doen.
Free Web Hosting