Mijn website samenstellen

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina Uw website maken terecht. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket zal alles al bevatten wat nodig is om die specifieke dingen te doen waarvoor het is aangeschaft.
Free Web Hosting