Makkelijk een eigen portaalsite bouwen

Aan deze dochterpagina’s kunt u rubrieken toevoegen. Binnen deze rubrieken kunt u links plaatsen. Naast links is het ook mogelijk om diverse widgets aan een dochterpagina toe te voegen.

Er zal wat PHP code nodig zijn voor zo een website. Vanzelfsprekend is het mogelijk om zelf zo een script in elkaar te zetten. Vanzelfsprekend kunt u ook een kant en klaar script kopen. U kunt via startpagina script navigeren naar de website van de ontwikkelaar van een startpagina script. Via de website van de aanbieder schaft u eenvoudig een dergelijk script aan. U kunt via de beheeromgeving heel gemakkelijk wijzigingen aanbrengen aan de website.

Het beheeraccount kan worden ingezet om een eigen startpagina aan te maken. Per onderwerp kan er een startpagina op de website aangemaakt worden. U kunt zo vooral relevante links op iedere dochterpagina plaatsen.

Er kan langs deze weg een extra inkomen opgebouwd worden. Wilt u een Adsense blokje plaatsen op 1 of meer dochterpagina’s dan is dat met het script geen enkel probleem. Tevens is er de mogelijkheid om affiliate links toe te voegen. Wanneer u dat wilt kan de installatie binnen enkele minuten zijn gedaan. Het installeren van het script omvat het invullen van 3 verschillende schermen. Het eerste scherm bestaat uit het invullen van de algemene informatie voor de website. Het 2e scherm van het installatiescript wordt gebruikt voor het invoeren van de gegevens van de database verbinding. Met het derde scherm kan een beheerdersaccount aangemaakt worden. U kunt daarbij zelf een username en password kiezen.

Het script is voorzien van een batch proces waarmee dode links worden gecontroleerd. Daarbij ontvangt u iedere dag een e-mail waarmee dode links gecontroleerd kunnen worden. U weet zo snel welke links niet goed werken. Op deze wijze houdt u de website schoon van dode links. Met behulp van een formulier op de website kan een nieuwe beheerder zich heel makkelijk registreren.
Free Web Hosting