Uw eigen startpagina online zetten

Een CMS kan bedoeld zijn om een zeer specifiek type website mee te maken. Een voorbeeld van een dergelijk systeem is het startpagina script. De primaire functie van een startpagina script is dat u er snel een startpagina website mee kunt maken. Het is dus raadzaam om een ander CMS pakket te gebruiken voor het bouwen van een normale website.

U kunt meerdere startpagina’s op uw website eenvoudig aanmaken met het startpagina script. De startpagina’s op uw website krijgen een eigen subdomein. Schakelt u wildcard DNS in dan hoeft u niet elk subdomein apart in de nameserver aan te maken. Bent u op zoek naar meer informatie, dan is het artikel Aanmelden startpagina een goed startpunt. Goed om te weten is dat een dergelijk script meestal betaalbaar is. Een startpagina website runnen is met behulp van het script een fluitje van een cent. U krijgt als websitebeheerder de rechten over de volledige website. Via het aanmeldformulier kan een gebruiker zelf een account creëren.. Een gebruiker kan na het inloggen zijn eigen dochterpagina’s aanpassen.

Iemand kan de kleuren van zijn eigen startpagina naar hartenlust aanpassen. De kleuren van de categorieën op een dochterpagina zijn ook makkelijk aan te passen. Soms kan men per individuele categorie op een pagina ook andere kleuren instellen. Uit marketingoverwegingen kan het interessant zijn een bepaalde rubriek meer de aandacht te laten trekken dan andere rubrieken.

U kunt met het script geld verdienen. Het is mogelijk om bezoekers een betaalde link te laten aanmelden. Daarbij kan de aanmelder een dochterpagina kiezen en de gewenste rubriek. Via de koppeling met de payment provider kan het script ook zien of een betaling is gelukt en daarop reageren. Als de betaling is gelukt wordt de link door het startpagina script automatisch aan uw website toegevoegd. U zult een e-mail met de linkgegevens ontvangen als iemand een betaalde link heeft toegevoegd. U hoeft niet te reageren op de e-mail, want het script heeft zelf de link al geplaatst.
Free Web Hosting