Een nieuwe website maken

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. De kans is klein dat u aanpassingen moet verrichten aan de bronbestanden van het CMS programma. Het meeste kan via het beheerdersgedeelte van het CMS systeem worden aangepast. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Dat leest u in het artikel Beheer met CMS. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting