Uw eigen website met CMS pakket

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt CMS systeem leren doorlezen om meer kennis te vergaren. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting