Site ontwerpen

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is CMS pakket. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting