Uw eigen CMS website bouwen

Uw eigen website maken is gemakkelijk te doen als u een CMS systeem heeft. Kijk wel uit dat u niet een CMS pakket gebruikt dat niet voor uw soort website geschikt is. Het ene CMS pakket daar dient u voor te betalen. Het andere CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Voor een uitbreiding van een gratis CMS pakket zult u echter wel vaak moeten betalen.

Op de pagina Een CMS website bouwen kunt u meer over CMS systemen lezen. Er zullen her en der enkele geschikte CMS systemen worden genoemd. Voordat u direct besluit voor een gratis alternatief te gaan, denk eens aan de voordelen van een commercieel systeem. Downloadt u een CMS pakket, dan zit daar geen support bij. En bij een gratis CMS pakket moet u vaak alsnog betalen voor een uitbreiding.

Verstand van de techniek achter websites bouwen is niet noodzakelijk. Via een kleurkiezer kunt u de kleur voor diverse onderdelen van uw website selecteren. Iemand met weinig tot geen kennis van de techniek kan zo toch de website veranderen. Het CMS vertaalt uw voorkeuren naar opmaakcodes. Omdat er een scheiding tussen opmaak en content is, is de kans op een verkeerde wijziging een stuk kleiner. Een CMS systeem leren is niet zo heel lastig. Men probeert het beheergedeelte zo gemakkelijk mogelijk in het gebruik te maken. Met een CMS pakket wordt de drempel om zelf een website te maken een stuk lager.

Een pagina toevoegen of een wijziging in het menu aanbrengen is een peuleschil via de beheeromgeving. Met uw beheerdersaccount heeft u rechten om de gewenste aanpassingen te doen. De gebruikersnaam en het wachtwoord voor dit account stelt u doorgaans tijdens de installatie van het CMS pakket in. Soms kunt u uitsluitend een specifiek type website bouwen met een bepaald CMS pakket. Denk aan een marktplaats script. Daarom is het van belang dat u zich verdiept in de mogelijkheden van verschillende CMS pakketten.
Free Web Hosting