Websitebeheer

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een aanrader is de pagina Handleiding CMS. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting