Een mooie startpagina samenstellen

Een bepaald type CMS is het startpaginascript. Een dergelijk PHP script is puur bedoeld voor het maken van een nieuwe startpagina website. Daarnaast is het omzetten van een bestaande startpagina website naar een nieuw script ook iets dat regelmatig voorkomt. Of er werd überhaupt nog geen startpagina script gebruikt. Een startpagina website bestaat dan uit verschillende dochterpagina’s met elk hun eigen thema. De subdomeinen van de dochterpagina’s op de site hoeft u niet zelf steeds aan te maken. De hostingpartij kan u helpen met het inschakelen van wildcard DNS.

Wilt u zelf met een eigen startpagina aan de slag, dan bevat het artikel Startpaginascript goede tips. Via het registratieformulier is heel eenvoudig een gebruikersaccount te creëren. Eenmaal ingelogd dan kan een gebruiker een eigen startpagina in elkaar zetten. Men zal een startpagina script doorgaans schrijven in de programmeertaal PHP. Het script zal in de regel gebruik maken van een database. Een startpagina script dient u op uw webhostingpakket te installeren. Vaak biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het startpaginascript. Verder heeft het script nog een mooi eigenschap. Er is namelijk de mogelijkheid tot het verkopen van links via uw website. Het script controleert zelf de betaling en plaatst de link. Natuurlijk is het wel belang dat u voldoende bezoekers heeft.

Verschillende dingen komen erbij kijken als u een goede startpagina in elkaar wilt zetten. Houd in het achterhoofd dat de startpagina er voor de bezoekers goed moet uitzien. Is uw website aantrekkelijk voor bezoekers, dan zien zoekmachines dit ook. Startpagina’s zijn een behoorlijk Hollands fenomeen. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden.
Free Web Hosting