Een Nederlandse startpagina samenstellen

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. U vindt de websites met zoektermen zoals “startpagina aanmaken”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. De pagina Beheer van een linkpagina bevat goede informatie. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting