Nieuwe site bouwen

Een website kan in principe zonder CMS pakket succesvol worden. Maar de vraag is of dat de gewenste situatie is. Bouwt u een nieuwe website, dan is het over het algemeen een goed idee om een CMS systeem te gebruiken. Hoe meer website inhoud u krijgt, hoe meer tijd het beheer van u zal vragen. Het wordt met een CMS pakket mogelijk gemaakt om op een makkelijke manier veranderingen aan de website aan te brengen.

Werkt u met een team aan de website, dan zijn CMS systemen erg nuttig. De meeste mensen zullen met een CMS systeem kunnen werken. U kunt de pagina Een eigen website beheren doornemen wanneer u meer kennis wilt opdoen over CMS systemen. Vaak wordt u bij de installatie geholpen door een installatieprogramma.

Een groot aantal CMS systemen ondersteunt metadata random uw content. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Gebruikt u geen CMS of bouwt u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Het kan zijn dat u de website in de toekomst te koop wilt aanbieden. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Voor de koper zal het ook belangrijk zijn dat hij eenvoudig aanpassingen kan verrichten.

Een eigen HTML template inlezen kan ook met veel CMS pakketten. U kunt dan zelf het ontwerp van uw site bepalen. Zo kunt u uw website een unieke uitstraling geven. U bent niet gebonden aan een thema dat is meegeleverd met het CMS pakket. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.
Free Web Hosting