Wat is een CMS systeem

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt. Houd met de leercurve van het CMS systeem rekening.Het kan geen kwaad rekening te houden met de leercurve van een bepaald systeem.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Meer informatie vindt u op de pagina Beheer CMS. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting