Een uitgebreide advertentiesite maken

Er zijn verschillende CMS scripts waarmee u een bepaald type site kunt maken. Zo is er een script voor het maken van een reguliere website. Een onderdeel van dit PHP script is het control panel. Het wijzigen van de kleuren is iets dat eenvoudig te doen is. Het artikel eigen marktplaats geeft u meer inzicht in dit script. Het kopiëren van de bestanden naar de server is erg eenvoudig middels FTP. Tijdens de eerste keer dat u de site bezoekt, zal het installatieprogramma worden geactiveerd. U kunt tijdens de installatie de belangrijkste gegevens van de site doorgeven. U kunt zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen voor het beheer van uw eigen website.

Als u dat niet wilt, is het niet nodig om HTML of CSS code in elkaar te zetten. Voor het aanpassen van content wordt vaak van een WYSIWYG editor gebruikgemaakt. Heeft u geen kennis van de techniek, dan is een CMS pakket bij uitstek de tool om een professioneel ogende website te maken. U kunt ook producten van anderen verkopen via uw website. Alles wat daarvoor nodig is, is het inladen van een XML feed met producten. Wanneer er via uw website een product verkocht wordt, ontvangt u een percentage van het aankoopbedrag.

Als u een marktplaats CMS systeem gebruikt voor het beheer van uw website, is het niet nodig om technische kennis te bezitten. Het doen van aanpassingen via het beheerpaneel is heel erg eenvoudig. De diverse onderdelen waaruit uw website is opgebouwd, hebben in een marktplaats CMS pakket een eigen beheerscherm. Zo weet u na enige tijd in welk specifieke scherm u moet zijn voor het doorvoeren van een bepaalde aanpassing.
Free Web Hosting