Een eigen startpagina op touw zetten

De mogelijkheid om een eigen startpagina website te runnen is er ook voor u. Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. Maakt u gebruik van een kant-en-klaar startpagina script dan kunt u meteen beginnen met het toevoegen van dochterpagina’s. Eigenlijk is een startpagina script een specifiek soort CMS pakket.

Een startpagina script moet op uw webruimte geïnstalleerd worden. Wanneer er geen problemen bij de installatie zijn opgetreden, dan kunt u beginnen met het vullen van de website. Bezoekers kunnen zich registreren als paginabeheerder en vervolgens zelf een dochterpagina samenstellen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Er zullen regelmatig mensen zijn die willen betalen voor een goede link.

Hierbij hoeft u zelden iets handmatig te doen als beheerder zijnde. Het controleren van de betaling neemt de script zelf voor zijn rekening. Is de betaling zonder problemen verlopen, dan wordt de link direct zichtbaar op de startpagina website. U kunt zelf bepalen welke bedragen u rekent. Men zal doorgaans een voorpagina link als waardevoller beschouwen dan een link op een gewone dochterpagina. Hier kunt u dan ook iets meer voor vragen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar het artikel Een eigen startpagina samenstellen. Webruimte en een domeinnaam zijn ook nodig om gebruik te kunnen maken van een startpagina script. Wanneer u dit allemaal heeft geregeld, dan kunt u het script probleemloos installeren.

De database tabellen die het script nodig heeft, zullen meestal aangemaakt worden door een meegeleverd installatie script. De database tabellen hoeft u dus niet handmatig aan te maken. Hiermee wordt het voor u gemakkelijker om het script te installeren en gebruiksklaar te maken. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.
Free Web Hosting