Eenvoudige website laten maken met CMS programma

Het is niet gecompliceerd om een website te maken met behulp van een CMS systeem. U weet al voldoende als u weet hoe een computer werkt. Een beheerpaneel helpt u daarbij. De website zal na een aanpassing direct in de nieuwe stijl worden getoond. Met een CMS pakket hoeft u niets over HTML en CSS te weten. Kleurcodes onder de knie te hebben om kleuren te veranderen is niet nodig. De kans is groot dat u het beheerpaneel enigszins meteen begrijpt. Daarnaast worden opmaak en content zodanig gescheiden dat u niet per ongeluk aanpassingen in de opmaak kunt doen.

Een CMS is het andere alternatief. Daarbij heeft u een stuk meer vrijheid. CMS staat voor content management systeem. De term klinkt ingewikkeld maar het is makkelijker in het gebruik dan u denkt. U kunt er op afkorting cms meer over lezen. Als u wilt kunt u een CMS systeem uitbreiden met extra functionaliteit. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. U zult verder webhosting en een domeinnaam nodig hebben. Voor een domein en webhosting betaalt u vandaag de dag niet veel meer. Een provider zal maximaal 10 euro per jaar rekenen voor een domeinnaam. U zult voor webruimte enkele tientjes per jaar betalen. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar uiterst weinig hoeft te betalen.

WordPress is een gratis CMS systeem dat u makkelijk in gebruik kunt nemen. Problemen met XML-RPC verplichten u echter tot het juist instellen van uw website wanneer u WordPress gebruikt. Hiervoor is doorgaans technische kennis vereist. Om deze reden is het in de gaten houden van de markt van commerciële CMS systemen verstandig. Dan kunt u direct aan de slag met de feitelijke inhoud van uw website. Zo bouwt u een stuk prettig aan uw website.

U voert heel makkelijk wijzigingen door. Dit kunt u via het beheeromgeving van het CMS systeem doen. U kunt hier komen door in te loggen met uw beheerdersaccount. Dit beheer account wordt toegevoegd gedurende de installatie van het CMS systeem. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen gedurende de installatie. Het is verder mogelijk om voor derden een account aan te maken en anderen zo toegang te geven. Zo kunnen derden tevens aan de website werken.
Free Web Hosting