Website beheer info

CMS is de afkorting van content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. De content wordt opgeslagen in een database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt meer informatie vinden op Een website bouwen. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.
Free Web Hosting