Een website samenstellen

Er zijn voldoende sites zonder CMS die succesvol zijn. Ziet u dit als een optie, bedenk u dan of het daadwerkelijk het beste alternatief is. Wij willen u aanraden om gebruik te maken van een CMS pakket wanneer dat mogelijk is. Als u de website ooit verkoopt, dan kan de koper eenvoudig aanpassingen aanbrengen met behulp van het CMS. Met een CMS pakket wordt het beheer van de site makkelijker.

Voor het werken in teamverband zijn CMS pakketten ook erg geschikt. Het overgrote deel van de mensen zal zijn weg eenvoudig kunnen vinden in het bedieningspaneel van een CMS pakket. U kunt de pagina Een website beheren doornemen wanneer u meer kennis wilt opdoen over CMS systemen. De belangrijkste aspecten van de installatie worden vaak uit handen genomen door een installatiescript.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. U kunt voor verschillende onderdelen van uw website bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden en een meta beschrijving invoeren. Gebruikt u geen CMS of programmeert u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Vraag uzelf af of u uw tijd niet beter kunt besteden.

Doordat er een beheerpaneel wordt gebruik, is overdracht van het beheer niet heel lastig. Bent u de enige die met de website werkt, bedenkt u zich dan dat de website verkopen een serieus alternatief wordt naarmate de website inkomen gaat genereren. In dat geval is het wel handig wanneer er een CMS systeem bij de website zit. Voor de koper zal het ook belangrijk zijn dat hij eenvoudig aanpassingen kan verrichten.

Bij sommige CMS systemen kunt u zelf de HTML opmaak van uw pagina opgeven. U kunt dan zelf het ontwerp van uw site bepalen. Het uiterlijk van uw website kan zo uniek gemaakt worden. U kiest dan geen thema dat met het CMS is meegeleverd. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.
Free Web Hosting