Een eigen marktplaats maken

Het is niet zo lastig om een advertentie website te beginnen als u de te nemen stappen kent. Als u een PHP script voor het maken van een advertentie website kunt aanschaffen, dan raden wij u aan het script te kopen. Het registreren van een domein en het aanschaffen van webhosting zijn twee andere noodzakelijke stappen. Verder is het ook nodig dat een database kan worden aangemaakt bij de hosting.

Een goed advertentie script is via het artikel Wilt u een eigen marktplaats maken? eenvoudig te vinden. Het script is ontwikkeld met PHP. U dient er rekening mee te houden dat er een database aangemaakt dient te worden op uw hosting. Ook met weinig kennis van de techniek zult u waarschijnlijk geen problemen ondervinden tijdens het werken met het script. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan.

Voor het aanmelden als adverteerder is op uw marktplaats website een aanmeldformulier aanwezig. Het script maakt na het invullen van het registratieformulier een account aan voor de nieuwe adverteerder. Men kan een advertentie aanmaken via het eigen gebruikersaccount. Bestaande advertenties kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Het is daarbij mogelijk om geld te verdienen aan de extra opties die u bij het plaatsen van een nieuwe advertentie kunt aanbieden.

Het is mogelijk om het marktplaats PHP script aan verschillende betaalgateways te hangen. Adverteerders kunnen betalen via bijvoorbeeld Mollie en Digiwallet. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft. Zowel Nederlandse als Belgische adverteerders hebben zo mogelijkheden om te betalen op uw marktplaats website.

Ook is het bieden op advertenties met behulp van het advertentie script mogelijk. Een adverteerder mag zelf bepalen of er geboden mag worden. De adverteerder wordt per e-mail van ieder bod op de hoogte gesteld. Bij de advertentie zijn de laatste biedingen te zien. De adverteerder kan de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht, gemakkelijk een bericht sturen. Ook kan een bod eenvoudig weer worden ingetrokken. Zowel degene die het bod heeft uitgebracht als de adverteerder kunnen het bod verwijderen.
Free Web Hosting