Uw eigen website beheren

Wanneer u regelmatig aanpassingen aan uw website doet, dan is een CMS pakket wel zo fijn. De website met een CMS pakket beheren zal doorgaans gaan worden vanuit een centraal beheergedeelte. Verschillende onderdelen van uw website hebben doorgaans een eigen beheerscherm waarin u de belangrijkste informatie binnen dat onderdeel kunt beheren. Wanneer u het CMS pakket op regelmatige basis gebruikt zult u ook steeds gemakkelijker uit de voeten kunnen met de software.

Waarschijnlijk is een programma als Excel, waar iedereen mee om kan gaan, moeilijker te gebruiken. Maar in dit geval bewerkt u een site en geen document. Het zal u opvallen dat het toch best veel op elkaar lijkt. Met regelmaat een extra pagina aan een onderdeel toevoegen zal na enige tijd geen probleem meer voor u zijn. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Uw website als een soort document zien zal echter wel helpen met het logisch indelen van de website.

Online is er nog een hoop meer over CMS pakketten te lezen. Een interessant artikel is bijvoorbeeld Eigen website maken. Een CMS systeem is ook handig voor mensen die met HTML en CSS een website kunnen maken. Een verkeerde aanpassing wordt bijna onmogelijk met een CMS pakket omdat opmaak en content van elkaar gescheiden moeten worden bewerkt. De noodzaak om via FTP aanpassingen te doen aan de website wordt in de meeste gevallen weggenomen. Zelden hoeft u dat dus nog te doen. Ook als website ontwikkelaar maakt u hierdoor minder fouten.

Een CMS moet wel eerst worden geïnstalleerd op de webhosting. Gelukkig probeert men het u zo makkelijk mogelijk te maken om de software te installeren. Vaak kunt u gebruikmaken van een stappenplan en een installatieprogramma. Vaak kunt u ook via het beheerpaneel van de webhosting een CMS pakket kiezen. Bijvoorbeeld het gratis CMS Wordpress.

Er zijn CMS pakketten die zich richten op een specifiek soort website. Een startpaginascript is bijvoorbeeld nodig om een startpagina portal website te bouwen. Maar daarmee zult u minder goed een advertentie website kunnen bouwen. Daarvoor is een marktplaats script weer meer geschikt. Voordat u een bepaald CMS pakket aanschaft of installeert, is het dus goed om stil te staan bij wat er wel en wat er niet mee kan. Op een later tijdstip van systeem wisselen kost vaak veel tijd, dus direct het juiste CMS pakket kiezen is wel gewenst.
Free Web Hosting