Mijn eigen website met CMS programma

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan raden wij u aan om ook het artikel Afkorting CMS door te nemen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Maar deze zullen niet de features bevatten die een commercieel systeem zo goed maken.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.
Free Web Hosting