Beheer van uw startpagina

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. Voor het maken van web scripts kiest men vaak voor deze programmeertaal. Te denken valt aan een marktplaats script of een startpagina script. Het is zo dat u in HTML en CSS slechts de opmaak bouwt.

Het verbinden met een database is eenvoudig gedaan wanneer u PHP gebruikt. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. Naast het zelf bouwen van PHP applicaties kunt u ook kant en klare PHP scripts aanschaffen. De pagina Startpagina script bevat hier meer informatie over. Het scheelt u ontwikkeltijd wanneer u een reeds bestaand script koopt. Het is dan niet nodig om zelf PHP code te schrijven. Het kopen van een kant en klaar PHP script heeft als voordeel dat u direct kunt beginnen. Wachten tot een programmeur klaar is met het script, is niet nodig. Men heeft zo een script meestal al uitgebreid getest en verbeterd.

Bij veel webhosting pakketten is het mogelijk om PHP applicaties te gebruiken. Nadat u de bestanden naar uw webhosting pakket heeft overgezet is het soms nodig om een installatiescript te starten. Het is soms nodig om een configuratiebestand aan te passen om het script te laten werken. In de meeste gevallen is het script goed gedocumenteerd en zal het installeren geen probleem zijn. Een script is vaak zo gemaakt dat het eenvoudig uit te breiden is. Althans wanneer u wat kennis van PHP heeft.

U hoeft dan niet meer zelf een script te maken. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. U loopt dit risico niet wanneer u een bestaand PHP script aanschaft. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.
Free Web Hosting