Een website beginnen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Het liefst zien ze iets nieuws wanneer ze de website de volgende keer bezoeken. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. U kunt daarbij deels worden geholpen door een meegeleverd installatieprogramma.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Als het antwoord ja is, adviseren wij u graag om ook Je website maken te lezen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Er bestaan alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting