Over het beheer van de website

Om de technische zaken rondom het eigen website maken uit handen te nemen, zijn CMS systemen in het leven geroepen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Op de pagina Startpagina aanmaken leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Ook veel mensen die wel kunnen programmeren kiezen om deze reden voor een bestaand CMS systeem. Dit systeem heeft zich meestal al bewezen. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Mogelijk kan die tijd beter gestopt worden in kwalitatieve content op uw site.
Free Web Hosting