Eigen startpagina online zetten

Loopt u rond met de gedachte dat het niet makkelijk is om een startpagina website te bouwen? Toch is het relatief gemakkelijk. U kunt hier lezen hoe u zelf een startpagina website bouwt. Met behulp van de juiste tool kunt u ook zelf een startpagina website runnen, waar bezoekers een eigen startpagina kunnen aanmaken. Met het verkopen van links is het daarnaast mogelijk om met uw website geld te verdienen. Bent u nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. Voor het runnen van een startpagina website heeft u een startpagina script nodig. In feite gaat het om een CMS systeem maar dan puur gericht op het beheer van een startpagina website. Meestal zal het script met PHP gemaakt zijn.

Het script moet worden geplaatst op uw webruimte. Heeft u nog geen webhosting pakket, dan zult u deze moeten afnemen. Voor het opslaan van de gegevens is een database nodig. Ook hier dient u rekening mee te houden. Lijkt een startpagina script u wel handig, dan kunt u er meer over lezen op de pagina Eigen startpagina. Heeft u een domein en webruimte dan heeft u een goede basis voor het installeren van een startpagina script. U hoeft niet zelf de database tabellen aan te maken. Vaak doet een meegeleverd installatieprogramma dat voor u.

Het is mogelijk om diverse betaalsystemen aan het script te koppelen. Dit is nodig voor het verkopen van links. Een bezoeker kan een link aanmelden via een speciaal formulier. Bij een betaalde link mag de bezoeker zelf de dochterpagina en de rubriek bepalen. Vervolgens kan de bezoeker betalen via de door u ondersteunde betaalmethoden. Als de betaling is gelukt zal de link meestal automatisch geplaatst worden.

Als een bezoeker daar interesse in heeft, kan hij een account aanmaken op uw website. Met een gebruikersaccount is het mogelijk om op uw website in te loggen. Een ingelogde gebruiker kan een startpagina aanmaken en vullen met eigen links. Er wordt zo extra content aan uw website toegevoegd. Met het regelmatig toevoegen van content zorgt u ervoor dat de bezoeker uw website interessant blijft vinden. Regelmatige updates zorgen ervoor dat uw site ook door de zoekmachines beter gewaardeerd wordt. Het heeft tot gevolg dat u beter te vinden bent in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.
Free Web Hosting