Eigen startpagina online zetten

Bouwt u een startpagina, dan is de kans groot dat het een Nederlandse startpagina betreft. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken op de dochterpagina’s.

Voor linkbuilding zijn startpagina’s nog altijd zeer handig. Er zijn veel startpagina websites waar u gratis uw eigen dochterpagina aanmaakt te vinden via Google. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Daarnaast is met een startpaginascript uw eigen startpagina website bouwen een lucratieve optie. Een dergelijke website kunt u maken met een startpagina script, een eigen domein en webruimte. U leest hier meer over in het artikel Startpagina script. Men kan betaalde links plaatsen, daarmee verdient u geld.

Het aanmaken van een startpagina is een peuleschil voor de gebruikers van uw website. Men moet dan wel eerst een account aanmaken via het aanmeldformulier.. Het account kan worden gebruikt om in te loggen in de beheerdersomgeving en startpagina’s aan te maken en te wijzigen. Vanzelfsprekend kan de gebruiker alleen een eigen startpagina wijzigen. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

Allereerst zet u de bronbestanden van het startpaginascript over naar de webruimte. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. Tijdens de installatie kunt u een aantal gegevens rondom te website en het beheer invullen. Zo kunt u zelf beslissen wat uw inloggegevens zullen zijn. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. Van de verschillende rubrieken op een startpagina kunt u ook weer afzonderlijk de kleuren instellen.
Free Web Hosting