Mijn nieuwe website maken

Het beheer van uw website wordt met een CMS pakket vergemakkelijkt. Met een CMS programma krijgt u de beschikking over een centraal beheerpaneel waarin u de website kunt aanpassen. Praktisch elk persoon kan zo beheerderstaken uitvoeren.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Bent u de enige die met de website werkt, bedenkt u zich dan dat de website verkopen een serieuze mogelijkheid wordt naargelang de website inkomen gaat opleveren. Mocht u de website ooit willen verkopen, dan is het wel handig als er een CMS pakket is inbegrepen. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Gebruikt u geen CMS of ontwikkelt u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Dit uitzoekwerk kost natuurlijk ook veel tijd.

Meer over CMS systemen kunt u lezen op de pagina cms definitie. U heeft doorgaans meer opties wanneer u kiest voor een CMS pakket dat u dient te kopen. Een gratis systeem zal het alleen hebben wanneer u een uitbreiding aanschaft en installeert. Dit is weer een handeling die lastig kan zijn. En ook voor een gratis systeem met uitbreidingen moet u dus uiteindelijk betalen. De investering wordt doorgaans in veelvoud terugverdiend.

Er is ook een ontwikkeling aan de gang die te maken heeft met het samenwerken van software: dit wordt web 3.0 genoemd. Web 3.0 omhelst de trend waarbij systemen meer samenwerken en data in verschillende vormen kan worden weergegeven. Als u zelf een CMS ontwikkelt zult u ook van dit soort ontwikkelingen op de hoogte moeten zijn.
Free Web Hosting