Beheer CMS

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Beheer uw website te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. En meestal moet een database worden aangemaakt. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting