Een website voor startende ondernemers

Met CMS software kan vrijwel iedereen een website bouwen en onderhouden. De website met een CMS pakket beheren zal doorgaans gaan worden vanuit een centraal beheergedeelte. De website inhoud kunt u in deze beheeromgeving aanpassen. U leert steeds meer over het systeem en bij een aanpassing aan de website zult u het juiste beheerscherm ook steeds sneller kunnen vinden.

U kunt het denk ik goed vergelijken met een soort tekstverwerker waarin u de verschillende onderdelen van uw website aanpast. Het verschil is dat u nu een complete website bewerkt. De verschillende onderdelen op een website kunt u zien als verschillende hoofdstukken in een boek. Zo kunt u pagina’s binnen uw website aanmaken. Natuurlijk is een website ook anders dan een Word document. Uw website als een soort document zien zal echter wel helpen met het logisch indelen van de website.

Begrijpt u dat een CMS systeem u kan helpen en wilt u er meer over weten? U zou Je nieuwe website maken door kunnen nemen. Ook wanneer u goed overweg kunt met HTML en CSS, biedt een CMS pakket voordelen. Denk maar aan de scheiding tussen content en layout die bij een CMS vaak strikt is. En afbeeldingen uploaden hoeft niet via FTP maar gaat gewoon via de beheeromgeving. Ook als website ontwikkelaar maakt u hierdoor minder fouten.

Anders dan bijvoorbeeld bij MS Word zal de programmatuur bij een CMS op uw webhosting draaien. Gelukkig probeert men het u zo makkelijk mogelijk te maken om de software te installeren. Vaak kunt u gebruikmaken van een stappenplan en een installatieprogramma. Het is mogelijk dat u via de klanten login van uw webhosting een aantal CMS pakketten vrij eenvoudig kunt installeren.

Voor een specifiek soort website bestaat de mogelijkheid dat er een speciaal pakket aangeschaft dient te worden. Wilt u een startpagina website bouwen, dan is daarvoor een startpagina script noodzakelijk. Een marktplaats script is daarentegen weer geschikter wanneer u een advertentie website wilt gaan maken. Schaft u een CMS pakket aan, ga dan goed na voor welke typen website het CMS pakket geschikt is. Op een later tijdstip van systeem wisselen kost vaak veel tijd, dus direct het juiste CMS pakket kiezen is wel gewenst.
Free Web Hosting