Je eigen site met CMS pakket

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. U beheert de website dan vanuit een centrale beheeromgeving.

Bij veel CMS systemen hoeft u alleen de content in te voeren en hoeft u zich niet druk te maken over layout. De bezoeker zal uw content in de juiste opmaak op de website zien. Daar zorgt het afkorting cms voor. Zo wordt het mogelijk om uw eigen website te beginnen, zonder dat u iets over HTML of CSS hoeft te weten. Wanneer u geen CMS of website builder gebruikt bent u wel aangewezen op HTML en CSS.

Maakt u geen gebruik van een CMS pakket, dan is er voor elke pagina een apart HTML bestand nodig. Naarmate de website groeit zullen meer bestanden nodig zijn en wordt het overzichtelijker. Gebruikt u een CMS dan komt een request bij centrale code binnen. Deze code haalt de inhoud voor de specifieke pagina op. Het onderhoud is dan een stuk beter te doen dan wanneer er tientallen of honderden bestanden nodig zijn.

Bijvoorbeeld de situatie waarbij het telefoonnummer van uw bedrijf verandert. Zonder CMS systeem zal elk HTML bestand dan moeten worden aangepast. Gebruikt u wel een CMS, dan is een aanpassing op een enkele plek voldoende om overal de nieuwe gegevens weer te geven.

Ook is het beheer van de website makkelijker overdraagbaar met een CMS pakket. Wanneer een beheertool ontbreekt, kunt u slechts de HTML en CSS code wijzigen om aanpassingen te doen.
Free Web Hosting