Maak je eigen site

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Eigen site. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.
Free Web Hosting