Een eigen website beheren

Het onderhoud van een website wordt met CMS software een stuk gemakkelijker. De website met een CMS pakket beheren zal doorgaans gaan worden vanuit een centraal beheergedeelte. Over het algemeen zult u aanpassingen in deze beheeromgeving kunnen doen. Het zal zelden voorkomen dat u bronbestanden van het CMS dient aan te passen. Al doende leert men en dat geldt ook voor CMS pakketten. U zult steeds gemakkelijker het juiste onderdeel kunnen vinden.

Het zou nog best te vergelijken kunnen zijn met een document bewerken in MS Word. Het verschil is dat u nu een complete website bewerkt. Naarmate u vaker websites vult, zult u het ook meer als een soort boek met hoofdstukken gaan zien. Met regelmaat een extra pagina aan een onderdeel toevoegen zal na enige tijd geen probleem meer voor u zijn. Anders dan bij een document zal een website pagina een titel nodig hebben. Uw website als een soort document zien zal echter wel helpen met het logisch indelen van de website.

Graag willen we u ook wijzen op de overige informatie die er online over te vinden is. U kunt het artikel Mijn website bouwen raadplegen voor meer informatie. Kunt u HTML en CSS opstellen dan is het gebruik van een CMS pakket nog steeds aan te raden. Meestal zal er een duidelijke grens tussen inhoud en layout zijn waardoor de kans op foute aanpassingen doen, wordt gereduceerd. Ook het toevoegen van plaatjes aan de site kan doorgaans gewoon via de browser bij een CMS. Bovendien is het doorgaans niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden.

CMS software dient eerst op uw webhosting geïnstalleerd te worden. Pas daarna kunt u ermee aan de slag. Vaak kunt u gebruikmaken van een stappenplan en een installatieprogramma. Een aantal populaire CMS pakketten is doorgaans via het controlepaneel van de webhosting te installeren.

Voor een specifiek soort website bestaat de mogelijkheid dat er een speciaal pakket aangeschaft dient te worden. Wilt u een startpagina website bouwen, dan is daarvoor een startpagina script noodzakelijk. En voor het bouwen van uw eigen advertentie website is het beter om gebruik te maken van een marktplaats script. Ga na welke soorten website u met een CMS systeem in elkaar kunt zetten voordat u definitief voor dat CMS pakket kiest. Blijkt pas later dat u met het CMS pakket niet kunt doen wat u wilt, dan loopt u vertraging op met het kiezen van een ander systeem en het eventueel overzetten van gegevens.
Free Web Hosting