Een CMS website laten samenstellen

Een website bouwen is niet zo enorm gecompliceerd als u een CMS systeem gebruikt. Indien u weet hoe een PC werkt, heeft u reeds voldoende kennis. U kunt dan de beheeromgeving van uw website gebruiken om aanpassingen te verrichten. Een wijziging zal meteen zichtbaar zijn. Het is niet nodig om kennis van HTML te hebben. Een wijziging in de kleuren kunt u zo doen zonder kleurcodes te hoeven weten. Een kleur aanpassen kan middels een zogeheten kleurkiezer. Hierdoor hoeft u niet veel te weten over de hexadecimale codes. Het systeem vertaalt uw wijziging naar technische taal voor de browser.

U kunt als alternatief gebruik maken van een CMS systeem. Het gebruik van een CMS systeem geeft u een stuk meer mogelijkheden. De afkorting CMS staat voor content management systeem. Een hele mond vol maar eigenlijk houdt het een tool in waarmee het beheer wordt vereenvoudigd. Het artikel Uw website laten maken met CMS pakket voorziet u van meer informatie over CMS systemen. U kunt bij een CMS pakket wel functionaliteiten toevoegen. Ten opzichte van website builders is dit een groot pluspunt van CMS software. Ook noodzakelijk zijn een eigen domein en webhosting. Qua kosten valt het allemaal mee. Een domein heeft u reeds voor minder dan 10 euro per jaar. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

Per pagina zijn de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Dit zorgt voor betere Google posities. Een systeem waarmee dat kan vindt u via de bovenstaande link. Wilt u toch een eigen HTML template inladen dan zal dat met dit systeem bovendien mogelijk zijn. U kunt een dergelijk template door een grafisch ontwerper laten bouwen. U kunt het daarna in het CMS systeem inlezen. Zo kunt u het geheel een eigentijds tintje geven op het moment dat u dat wilt. Ook kunt u een met het CMS systeem meegeleverde opmaak selecteren.

Een verandering is erg eenvoudig aan te brengen. Dat doet u met behulp van het beheergedeelte van het CMS systeem. Door met uw beheeraccount in te loggen is het beheergedeelte makkelijk te bereiken. Uw administrator account wordt tijdens het installeren van de software gecreëerd. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u zelf instellen tijdens de installatie. In het beheergedeelte kunt u extra gebruikers aanmaken. Bijvoorbeeld voor een collega die ook aan de website werkt.
Free Web Hosting