Gebruik van PHP

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. Met behulp van PHP krijgt de website ontwikkelaar toegang tot allerlei extra functionaliteiten. Zonder PHP kan er van bepaalde functionaliteiten geen gebruik worden gemaakt. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. Het kost dus weinig tijd om het aan te praat te krijgen. Op die manier hoeft een PHP contactformulier inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Een enorm pluspunt van PHP is dat het voor de meeste mensen gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Een PHP gastenboek of PHP agenda is op deze manier vrij eenvoudig aan de website toe te voegen. U kunt met allerlei frameworks en libraries nog eens extra functionaliteiten aan de PHP omgeving toevoegen.

Het installeren en configureren van een PHP omgeving kunt u gratis doen. U heeft dus geen onvoorziene uitgaven. U kunt PHP op vrijwel ieder besturingssysteem installeren.
Free Web Hosting